Уоркшоп и състезание за ученици „Битка на кодове“ в ПГКНМА в Стара Загора

От 22 до 29 август в Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ ще се проведе кратък курс по Python - един от най-популярните програмни езици в съвременния IT свят. Работилницата е насочена към ученици от 8 до 12 клас със знание и интереси в програмирането. По време на курса ще бъде представен езикът Python и какво е уникално за него, основите на скриптовите езици и елементите им.

Под формата на състезателна игра учениците ще изпълняват различни задачи в специализирана платформа, като с всяка решена задача ще получават точки и ще преминават към следващото ниво.  За победителите има предвидени специални награди.

Курсът ще се проведе в периода 22-26.08, всеки ден от 9.00 до 13.00 часа. На 29 август (понеделник) ще са финалните „битки“ и награждаването на победителите.

Всички ученици от 8 до 12 клас с интереси и базови познания в програмирането могат да кандидатстват за включване в работилницата, като попълнят формата за кандидатстване (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegQBsVef7BBVp3AvS6-uxDApQwSsVWVTc1_2wX3AfxUmH53g/viewform) в срок до 7.08.2022г. (неделя).

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top