Нови цени на билета за градски транспорт в Стара Загора влиза в сила от 1 август

От 1 август т.г. цената на билет за пътуване в едно превозно средство на градския транспорт, обслужван от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ в Стара Загора, ще бъде 1,50 лева. Това беше решено на днешното редовно заседание на Общинския съвет.  Билетът за комбинирано пътуване в рамките на 60 минути на територията града ще струва 2,00 лева, а за период от 120 минути, цената ще е  2,50 лева.

От дружеството определят пет зони за пътуване по направления на извънградските линии. До всички населени места до 15 километра пътниците ще заплащат 2,00 лв.; за населени места от 15 до 19 километра цената на билета ще бъде 2,50 лева;  населените места от 19 до 23 километра ще заплащат билет от  3,00 лева, всички населени места от 23 до 27 километра ще заплащат цена на билета 3,50 лева и за най- отдалечените села- над 27 километра ще билетът ще струва от  4,00 лева.

Съветниците утвърдиха и критерии и намаления при пътуването в градския транспорт на ученици, пенсионери и хора с увреждания на територията на община Стара Загора.

Последната промяна на цената на билета за градския транспорт в Стара Загора беше от 1 януари т.г./БТА

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top