Старозагорски ученици видяха действията при управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества

На съвместно събитие на Районен съд - Стара Загора, Районна прокуратура, сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР и РЗИ пред ученици от ГПЧЕ "Ромен Ролан"  бе представена интерактивна презентация за проблемите при управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Освен от председателя на съда - съдия Милена Колева, като домакин на събитието, младите хора бяха поздравени и от Бончо Славов - ръководител на сектор „Пътна Полиция“ и районния прокурор Таня Димитрова. Модератор на събитието бе съдия Дарина Стоянова. Инспекторите Андреева и Желязков от сектор „Пътна полиция“ разясниха въздействието на алкохола и упойващите вещества върху способността за шофиране, процедурата за установяване на употреба на им и видовете административни наказания, които Полицията може да наложи. Заместник районният прокурор г-жа Белчева разясни случаите, в които употребата на алкохол и опиати представлява част от състава на престъпление, и наказанията, които произтичат от това.

Младите участници бяха предизвикани да решават житейски казуси и ситуации, свързани с темата. Представена бе и личната история на човек, пострадал при ПТП в следствие на употреба на алкохол. Особен интерес у учениците предизвика симулацията, в която посредством специални очила сами изпитаха влиянието на алкохола върху възприятията и реакциите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top