Предстоящи събития в Стара Загора на 5 май, четвъртък

Представяне на книгата „Кметът на София – инж. Иван Иванов“ от Станислав Колев. Издател Фондация „Трейс за хората“

Книгата е документален портрет на инж. Иванов, най-всеобхватното изследване на живота и делото му в българската документалистика. Книгата представя редица нови и неизвестни факти от неговата биография, проследявайки хронологично целия живот на инж. Иванов - от раждането му през 1891 г. в Сливен, младежките години в Стара Загора и София, следването му в Кралската Баварска Политехника в Мюнхен, участието му като доброволец в Балканските войни, а после и в Първата световна война. Следват годините на работата му като главен проектант и строител на Рилския водопровод, благодарение на който водоснабдяването на София е решено за десетилетия напред и днес софиянци ползват водата, докарана до града от Рилските езера и Бели Искър.
17.30 ч., Художествена галерия

„Зелен, пъстър Гергьовден“ - празник в с. Богомилово
18.00 ч., с. Богомилово

„Зелен, зелен Гергьовден“ - празник в с. Хрищени
18.00 ч., с. Хрищени

Мария Касимова-Моасе. Свободно падащи истории. Спектакъл за разказване.

Разказваческо шоу „Какво ще правя аз? Аз ще ви разказвам истории. За хора и места, за любов, раздели и нови срещи, за странствания на духа и силата на смеха... Ще отигравам някои моменти – все пак съм дъщеря на актьор от Сатирата, отраснала съм с духовете зад кулисите, а и имам двуседмичен студентски престой в специалността „Актьорско майсторство за куклен театър”. Други ще преразказвам, трети ще импровизирам. Ще ви разсмивам. Може пък и да ви поразплача. Това представление няма наизустен текст. В него падането на историите наистина е свободно, защото никога не се случва по сценарий. Затова и няма как то да е едно и също – всяко ново представление си е спектакъл сам за себе си. Понякога изненадва и мен....”
19.00 ч., РБ „Захарий Княжески“

„Любовен еликсир“ – опера от Гаетано Доницети
Диригент Джулия Круз Карселер
Режисьор Нина Найденова
С участието на Агнесе Галенци, Николай Моцов, Анастасия Алтухова, Иван Кабамитов, Евгений Арабаджиев
Хор, балет и оркестър на Държавна опера - Стара Загора
Класическото заглавие е предоставено в нов, предизвикателен прочит на режисьорката Нина Найденова. Един спектакъл, верен на авторовата идея да представи много хумор и комични ситуации. Любов, ревност, страст, щастие, тъга и още много интересни моменти.
19.00 ч., Оперен театър

„Последният човек“ от Веселка Кунчева
Спектакъл за възрастни на Държавен куклен театър – Стара Загора
Режисьор Веселка Кунчева, сценография Мариета Голомехова, музика Христо Намлиев и Милица Гладнишка
С участието на Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев, Милица Гладнишка, Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Мария Джойкева
19.30 ч., Куклен театър

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top