Оставиха под “домашен арест“ двама обвинени за притежание на над 1 млн. кутии цигари без бандерол

Окръжен съд – Стара Загора отмени определението на Районен съд – Чирпан, с което по отношение на 41-годишния П. П. и на 46-годишния А. К. са взети мерки за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 5000 хиляди лева.

Двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 11.04.2022 г. в гр.Пловдив и на автомагистрала „Тракия“, км 165, в района на гр.Чирпан, в немаловажен случай и в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия - общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки, като предметът на престъплението е в големи размери.

Окръжните магистрати приеха, че мярка за неотклонение „Задържане под стража" , каквато бе претендирана от прокуратурата, се явява несъответно процесуално ограничение спрямо обвиняемите. Според въззивните съдии, на П. П. и на А. К. следва да бъде определена по-леката мярка за неотклонение „Домашен арест", която да бъде контролирана чрез средства за електронно наблюдение.

Въззивният състав, след като обсъди материалите по делото, не намери основания да се разграничи от становището на първата инстанция относно наличното обосновано предположение за авторството на деянието, в лицето на двамата обвиняеми. Също така прие за правилно и законосъобразно становището, че не съществува опасност същите да се укрият или извършат друго престъпление, но счете, че целите на закона ще бъдат постигнати, ако на двамата обвиняеми бъде наложена мярка за процесуална принуда „Домашен арест“.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top