Днес „Спящата красавица” на сцената на старозагорската опера

Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще празнува Международния ден на танца- 29 април със спектакъла на приказния балет „Спящата красавица” от П. И. Чайковски, който ще може да бъде видян от 19.00 часа на сцената на Операта.

Изключителната Силвия Томова ще бъде за първи път на старозагорска сцена в ролята на злата фея Карабос. Този спектакъл е и изборът на примабалерината да отбележи в Стара Загора, а след това и в София / на 31 май / своите изпълнени с творческо посвещение и блестящи завоевания 45 години - като балетен артист, педагог, хореограф, ръководител!

Днес в ролята на принцеса Аврора ще танцува примабалерината Анелия Димитрова, а в ролята на принц Дезире ще й партнира Фиорди Лоха от Албания. В останалите главни роли публиката ще види: Клара Ферер от Испания ще бъде Фея Люляк, Синя птица и принцеса Флорина ще изпълнят Каито Такахаши и Акари Мориматсу от Япония. В спектакъла на балета „Спящата красавица“ участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора, която през последните творчески сезони бележи респектиращи успехи не само у нас, но и в чужбина. Постиженията на младата трупа под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова са високо оценени от професионалната критика, от познавачите и от зрителите във всички точки на България и в чужбина.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top