Жълт код за силен и бурен вятър днес в област Стара Загора

Oблачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна, но само на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Топло, с максимални температури между 19° и 24°, а и минималните температури ще са високи: 8°-13°. В София минимална температура около 8°, максимална - около 20°.

Поради създалата се синоптична обстановка с пренос на въздушни маси от югозапад, в челото на средиземноморски циклон, който ще преминава през северозападните райони от Балканския полуостров, над страната ще има висока концентрация на прах от Сахара. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

За 31 март е обявен жълт и оранжев код за силен и бурен вятър в цялата страна.

Оранжев код за силен и временно бурен вятър с пориви до 25-30 m/s. е обявен за областите София-град, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Кърджали. Жълт код за силен и временно бурен вятър с пориви до 20-25 m/s. е обявен за областите София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Видин, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе и Търговище.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top