След ремонт отварят за двупосочно движение улица “Св. Княз Борис I“ в Стара Загора

Предстои цялостна рехабилитация и обновяване на ул. „Св. Княз Борис I“, която ще бъде отворена за двупосочно движение с успоредно паркиране до тротоарите. „В момента улицата е на павета в много тежко състояние.  Отварянето за движение от двете страни ще спомогне за облекчаване на трафика в посока изток- запад“, обясни още градоначалникът.

Той припомни, че започна изграждане на продължение на ул. „Христо Ботев“  и свързване с ул. „Капитан Петко войвода“. Ще бъдат изградени велоалеи до квартал „Кольо Ганчев“ и от кв. „Железник“ до Тракийски университет.

Предвижда се цялостна рехабилитация на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ от улица „Ген. Столетов“ до улица „Христо Ботев“, както и ул. „Хрищян Войвода“ в кв. „Зора“ Кметът обясни още, че в проекта за бюджет на общината за 2022 година са включени средства за ремонт и обновяване на междублокови пространства и тротоари.

Община Стара Загора започва мащабни ремонти на редица инфраструктурни обекти. Това съобщи на пресконференция пред журналисти кметът Живко Тодоров. Той допълни, че вече е започнало цялостното обновяване на улица „Промишлена“ в кв. Индустриален. Предстои рехабилитация на ул. „Войвода Стойчо Черногорски“, както и изграждане на кръгово кръстовище между улиците „Калояновско шосе“ и „Анастасия Тошева“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top