Веселина Седларска с премиера на книгата “Гладни сърца“ в Стара Загора

Утре, 23 март, от 17:30 часа на IV експозиционно ниво в Регионален исторически музей – Стара Загора, Библиотека "Родина" и Издателство "Сиела" ще представят книгата с разкази "Гладни сърца" от Веселина Седларска.

„Гладни сърца” е пътеводител из лабиринта на живота. Всички истории в тази книга са истински. Случили са се с реални хора, с истински, гладуващи сърца, търсещи смисъл, топлина и завършеност. Сборник, пълен с човешки истории, които изкривяват времето и пространството и ги превръщат в нещо друго – не във физични, а в човешки величини. С деликатност, съчувствие, огромно човеколюбие и здравословна доза чувство за хумор Веселина Седларска вплита в своите разкази, тънките, пъстри нишки на смисъла, за който са гладни човешките сърца и който всеки намира на различно място. „Калейдоскоп от весели и тъжни случки, съвпадения и случайности, взети от живото и разказани с топло внимание и ярък, колоритен стил. Кратки разкази, които отекват дълго.”, казва Мария Донева.

Веселина Седларска е журналист повече от 40 години. Родена е през 1954 г. в Стралджа. Завършила е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирала в САЩ. Работила  в окръжни и областни вестници, в националните всекидневници „Труд“ и „Стандарт“, радио „Свободна Европа“, списание „Тема“. В момента пише за сайта „Редута“. Автор на „Сънувах Мисисипи“, „Пасажерите на Ной“, „Кладенецът“, „Депресията ме обича” и на книгата „България за начинаещи – Джаз от сюжети и портрети”, в която са събрани едни от най- любопитните истории от журналистическата ѝ практика. Пише политически коментари, хуманитарни есета и кратки статуси, често предизвикващи голяма полемика в социалните мрежи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top