Устойчивото лидерство и възможностите за ново начало бяха дискутирани в Стара Загора

Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора беше домакин на дискусия на бизнеса на тема „Възможно ли е ново начало?“ по проект  "Лидери за ново начало" на фондация "Каузи". По време на нея местния бизнес, академичните среди и гражданските организации очертаха локалните предизвикателства на предстоящия период на икономическо и социално възстановяване, предаде БТА. „Една от ключовите характеристики на лидера е смелост и увереност в собствената сила и това, че може и трябва да вдигате всички през цялото време. Истинският лидер не оставя никой назад “, с тези думи гл. ас. д-р Марина откри форумът. Тя е категорична, че за  устойчивото развитие на всички сфери в живота има три важни стълба и те са концентрирани върху гражданския сектор, икономиката и академичната среда.

„Новото начало за бизнеса е не само възможно, но и задължително. Много бизнеси в момента страдат, защото все още не могат да разберат, че няма как да се върнат към нормалния ритъм отпреди пандемията”, коментира д-р Жюстин Томс. Според нея освен до трудности, пандемията от COVID-19 е довела и до нови възможности.

„Лидерството не е толкова самооценка, колкото оценка на другите за теб“, заяви днес по време на дискусия на председателят на Търговско промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов. По време на дискусията той очерта като най-важно предизвикателство пред региона в следващите години Планът за справедлив преход, това е ресурс, който е насочен към промяна на начина на работа на енергетиката в България. „Трябва да съобразим енергетиката с изискванията на Европа и на света“, категоричен е Стоилов.

По време на дискусията беше представена книгата Лидери за ново начало“, която е фокусирана върху новото лидерство, така нужно за бизнеса, организациите и цялото общество. В нея са поместени 28 примера за съвременни лидери и носители на промяната от цял свят. Автори на интернационалното четивото са  Жюстин Томс и гл. ас. д-р Марина Стефанова, Джейн Муита и Естер Гомбаш.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top