Осъдиха на 1,4 години затвор младеж, откраднал кутия за дарения

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи едно общо наказание в размер на една година и четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при „общ“ режим, на 19-годишния К. К.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че 06.04.2021 г. и на 10.04.2021 г. в Казанлък, в условията на продължавано престъпление, е отнел един велосипед и кутия за събиране на дарения, без съгласието на собствениците им, с намерение противозаконно да ги присвои, както и че на 08.04.2021 г. в същия град противозаконно е присвоил мобилен телефон. Същият е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Пред Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което съдът намалил размера на наказанието с една трета.

В хода на разследването е установено, че К. К. откраднал велосипеда от входа на жилищен блок. Няколко дни по-късно той отнел кутията с пари за дарения на нуждаещо се от лечение дете от заведение за бързо хранене, находящо се в центъра на Казанлък.

От монтирани в заведението камери за видеонаблюдение е установен извършителят.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top