Повдигнаха обвинение срещу мъж, подполагал на афганистанци да преминат незаконно през България

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване по бързо производство, образувано срещу С.Р., на 45 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 07.01.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, противозаконно подпомогнал девет чужди граждани да пребивават и преминават през страната в нарушение на закона - престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 07.01.2022 г. около 21,25 ч. С.Р. е превозвал в товарното помещение на автомобила девет мъже на възраст от 17 до 21 г. от Афганистан. Те били без документи за самоличност.

Чужденците преминали в страната от Турция през „зелена“ граница. С.Р. ги качил в товарния автомобил в района на гр. Малко Търново и се насочил в посока гр. София. Той се движел по автомагистрала „Тракия“, като в района на 166 км край гр. Чирпан, е бил спрян от полицейски патрули.

Обвиняемият  е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Той е бил осъждан и преди.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top