Шествие в памет на жертви на домашно насилие организират в Стара Загора

На 25 ноември се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието над жени. С него се поставя и началото на 16 дни срещу насилието, през които в целия свят организации, работещи по темата, осъществяват кампании за повишаване на осведомеността.

Като продължение на мирното шествие с надслов „Те вече никога няма да танцуват”, което проведохме в края на 2019г., тази година се включваме в националната кампания „Нито една повече“. С това събитие искаме да кажем: „Не трябва да има нито една жертва на домашно насилие, повече!” Отново ще заявим, че трябва да бъдем мегафон за правото на живот без насилие. Шествието е в памет на убитите от своите партньори жени през последните години, но и в подкрепа на живите и живота.

Шествието ще започне от началото на пешеходната зона на запад от бул. „Патриарх Евтимий”, като сборният пункт е парк „Алана” в 16:00ч. Ще преминем през голяма част от пешеходната зона по бул. „Цар Симеон Велики”, като при Община Стара Загора ще завием към Съдебната палата.

С това писмо Ви каним да се присъедините към нас! Сигурни сме, че жените в града ни трябва да бъдат подкрепени, а тези, които са жертви на насилие трябва да бъдат овластени да потърсят помощ и подкрепа, като кажат „STOP” на насилието!

Инициативата е част от задачите на организацията и управляваните от нея услуги да информира и допринася за изграждане на устойчиви позитивни нагласи в защита на най-уязвимите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top