Съдът остави в ареста 31-годишен, обвинен в убийството на двумесечния си син

Окръжен съд – Стара Загора остави без уважение искането на задържания Г. И. за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека такава. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 31.08.2021 г. в с.Хрищени, община Стара Загора, умишлено е умъртвил рождения си двумесечен син, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Според Окръжен съд – Стара Загора и към момента са налице изискванията на закона за продължаване на най-тежката мярка за неотклонение. Доказателствата по делото потвърждават изведения при вземането на тази мярка извод, че може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което епривлечен към наказателна отговорност. Същият е осъждан многократно за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, наказанията за които е ефективно, поради което съдът счита, че реалната опасност Г. И. да се укрие и/или да извърши друго престъпление е в сила и понастоящем.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в тридневен срок.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top