Старозагорци протестираха под надслов “Искаме безопасни улици за децата си!“

За близо два часа десетки жители на Стара Загора блокираха кръговото кръстовище на Кауфланд до Бедечка. Причината изключително тежък инцидент, при който 18 годишен младеж, който имал книжка от няколко месеца, помля три момичета. Едното от тях е с опасност за живота и с ампутиран крак след катастрофата. Картината беше страшна, споделя майката на момичето, която е пристигнала след инцидента.

От болницата разказаха, че другият крак на момичето също е раздробен. Другите две момичета на 23 и 25 години също са със счупвания и наранявания по крайниците.

Хората подеха и подписка до кмета, областния управител и директора на полицията в Стара Загора. Гражданите се обърнаха с въпроса колко сигнали за нерегламентиран дрифт и гонки на автомобили са постъпвали в институциите през последната година и, съответно, какви мерки са били предприети. Хората настояват за незабавно разширяване обхвата на системата за видеонаблюдение, както и за изграждане на изкуствени неравности на мястото, където стана инцидент.
Утре в 11:30 часа хората ще организират демонстрация пред районната прокуратура в областния град, от която цял ден се очакваше официална информация за произшествието, но такава до момента няма.
Инцидентът с трите жени е „прелял чашата на гражданското търпение“, каза за Радио Стара Загора Милка Колдамова, която живее в близост до мястото на ПТП-то и е свидетел на нощните гонки.

"Провокирани сме от снощия инцидент, който се е случил. Има тежко пострадали лица, има постоянни сигнали за това, че всяка вечер там се събират младежи и дрифтят, по техен жаргон казано, всяка вечер се подават, и досега никой не е забелязал да има някакъв ефект, някакъв контрол".

Утре се организира протест пред съдебната палата в Стара Загора от 11:30ч.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top