Безплатен градски тур в Стара Загора пренася 1800 години назад в античната Августа Траяна

На 14 август (събота) от 9,30 часа ще се проведе безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“. Обиколката „Невидимата Августа Траяна...“, която ще потопи старозагорци и гостите на града в античността по нашите земи, ще започне от Регионален исторически музей.

Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на Регионален исторически музей - Стара Загора.  Тя ще ни запознае с част от с паметниците, маркиращи  Августа Траяна - южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на 1.30 часа ще се пренесем в периода на Античността и вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или  https://forms.gle/B7XVXCGhivLfj4hVA  , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур и този път ще получат талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi,  Selva кафе и Cafe Chameleon.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top