20 септември 2021

Оставиха за постоянно в ареста 40-годишен, обвинен за блудство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.М., на 40 г., привлечен като обвиняем за това, че на 24.07.2021 г., в  Стара Загора, в къща, е извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице от женски пол - 16 – годишно момиче, като е употребил за това сила, изразяваща се в
дърпане на пострадалата  и  отправени заплахи за хвърляне от терасата на третия етаж  – престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс. 

 Районен съд - Стара Загора е уважил искането на прокуратурата  и е приел, че се касае за висока обществена опасност на престъплението и на неговия извършител, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Обвиняемият Е.М. е осъждан с влязла в сила присъда за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. За престъплението по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години.
Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top