Ученици от Второ ОУ “П.Р.Славейков“ завоюваха второ място в областния кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и Съюза на българските автомобилисти се включиха в организиран от МОН и Регионалното управление на образованието в Стара Загора, Областната комисия по безопасност на движението по пътищата и ПГМТТ „Н.Й. Вапцаров“ областен кръг на национално състезание по безопасност на движението по пътищата.

Пет отбора, обхващащи деца от 5 до 10 клас от няколко училища, мериха сили и знания в решаването на теоретичен тест и в умения за управление на велосипед. Те бяха оценявани от жури, в което участваха двама инспектори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и от представител на Съюз на българските автомобилисти.

Първо място във възрастовата група V – VII клас спечели отборът на СУ „Екзарх Антим I, Казанлък, а на второ място се класира този на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ , гр. Стара Загора. Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков
Вапцаров“ – гр. Стара Загора завоюва убедителното първо място сред гимназистите. Второ място бе отредено за отбора на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – гр. Казанлък, следван от тима на Професионална гимназия „Св. Иван Рилски“ - Раднево.

Гости на състезанието бяха зам.- областният управител Петя Чакърова, началникът на Регионално управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова, Мария Ботева, полицейски инспектор в отдел „Пътна полиция“ ГДНП, член на националната комисия по провеждането на националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

Двата тима, спечелили първите награди в регионалното състезание, ще се включат в националния кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top