Създават сектор за болни от COVID-19 родилки в Стара Загора

Специален сектор за прием и лечение на болни от COVID-19 родилки се обособява при Акушеро-гинекологичната клиника към УМБАЛ – Стара Загора, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев, който припомня, че клиниката е от трето ниво и на практика обслужва цяла Югоизточна България.

Разделянето на два сектора е заради високия брой на болни от коронавирусната инфекция родилки и липсата на места в Клиниката по пулмология, където са били настанявани до момента.

Родилките с отрицателен тест за коронавирус и с нормално здравно състояние ще бъдат пренасочвани към други болници на територията на града. Сходна е ситуацията в Неонатологичното отделение, където ще се обособят два сектора.

В четвъртък от Университетската болница на Стара Загора е била изписана 24-годишна родилка, която е прекарала близо два месеца там заради вирусното заболяване. Жената е в добро здраве, здраво е и новороденото. Междувременно е спасена нейна връстница, която е прекарала тежък инсулт, жената е в 28-а гестационна седмица и според лекарите много трудно ще бъде задържането на плода.

На 8 април в УМБАЛ „Киркович“ е имало 172-ма настанени за лечение на коронавирус, като свободни са били само 25 легла. 7 от хоспитализираните да интубирани, 7 са на кислородни маски, 6 са починалите за денонощието./Източник: в.Старозагорски новини

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top