Представят историите на 12 известни старозагорки във фото-документална изложба „Старозагорки – известни и незаслужено забравени“

Фондация "Мисия Криле" организира представянето на фото-документална изложба „Старозагорки – известни и незаслужено забравени“ в дните от 8 до 12 март. Изложбата ще може да бъде видяна от 10:00 ч. до 17:00 ч. в двора на Комплекс за социални услуги за деца и семейства на ул. „Христо Ботев“ № 205.

"Запознаете с историите и живота на 12 жени от Стара Загора, оставили ярка следа в обществения, културния, политическия живот на града и страната ни. Изборът на личностите е емоционален и е изцяло дело на авторите Снежана Маринова – краевед в Регионална библиотека „Захарий Княжески” и Лилия Филипова – историк с многогодишен опит в Регионалния исторически музей – Стара Загора", разказват организаторите.

Неоценима помощ при издирване на материалите оказват наследниците на някои от представените старозагорки. В изложбата са включени както познати, така и непубликувани снимки и документи.

В реализацията ѝ са използвани документи от фондовете на: Регионална библиотека „Захарий Княжески”; Регионален исторически музей; Библиотека „Родина”; Художествена галерия и лични архиви.

Входът е свободен!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top