Колективът на окръжен съд Стара Загора се включи в благотворителни инициативи

Връщайки се към корените ни и разказите за мартеницата, че бяло-червеният конец е здравата нишка, която свързва българите да сме силни, щастливи, единни и да помним от къде произлизаме, колективът на Окръжен съд – Стара Загора се обедини около две благотворителни
инициативи.

В началото на 2021 год. магистрати от съда дариха дрехи, обувки и спортни принадлежности на учениците от ВУИ „Ангел Узунов“ гр.Ракитово. В продължение на доброто дело, по инициатива на съдия Ива Стефанова и съдия Румяна Бончева, бяха събрани средства от съдии и служители и закупени мартеници и сладки лакомства за момчетата и целия колектив на възпитателното училище.

Целта, която сплоти всички участници, е да се вдъхне увереност на децата, че за тях най-хубавото тепърва предстои.

В съда бе подредена и изложба на мартеници, изработени от посетителите на дневен център „Св.св. Козма и Дамян“ гр.Стара Загора. Закупуването на изделията, изработени в часовете по арт терапия, доведе до набиране на сума, с която ще се спомогне за развитието на центъра. Колективът се включи в инициативата, отчитайки колко е важна социализацията на хората, които имат нужда от психологическа подкрепа и психиатрична грижа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top