42-годишен старозагорец остана без книжка след като отказа да бъде тестван за алкохол и наркотици

Служители на ОДМВР – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция, за противодействие на престъпленията свързани с незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.
 На бул."Митрополит Методи Кусев"  е спрян за проверка лек автомобил "Ауди", управляван от 37-годишен мъж от Стара Загора. При извършен обиск у него са открити полиетиленово пакетче, съдържащо бяло, кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло 0,12 гр.

Униформените са спрели за проверка лек автомобил "Ситроен", управляван от 42-годишен мъж от Стара Загора и пътник в автомобила - 32-годишен старозагорец. При проведени процесуално-следствени действия в автомобила е открит метамфетамин с тегло 10,92 гр.
Водачът на возилото е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, поради което му е отнето свидетелството за управление на МПС.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Тримата са задържани за срок до 24 часа, като работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top