Старозагорският актьор Христофор Недков получи Почетния знак на областния управител

Гергана Микова връчи днес Почетния знак на областния управител на обичания старозагорски актьор Христофор Недков. Той получи отличието по случай 60-ия си рожден ден и за огромния си принос за развитието на кукленото и театралното изкуство в Стара Загора.

„Въпреки изпълненото с предизвикателства време, сме длъжни да почетем личности, които със своята отдаденост и талант са възпитали в поколения старозагорци любов към изкуството. Благодарим Ви от сърце за прекрасните Ви роли, за работата Ви с младите хора, които искат да последват Вашия творчески път“, каза  Микова.

Развълнуван от връчването на почетното отличие, Христофор Недков сподели: „Изненадахте ме много приятно с тази награда. Вниманието и признанието на хората винаги са били за мен най-добрият стимул да продължавам напред“. Христофор Недков е роден на 19 февруари 1961 г. в Габрово. През 1985 г. завършва ВИТИЗ “Кр. Сарафов” със специалност “Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Енчо Халачев. Още през същата година става част от трупата на старозагорския театър.

Повече от 20 години работи в различни жанрове и форми, близки до театъра. От март 1999 г. става художествен ръководител на Младежка театрална студия “Сцена 99” при читалище “Родина-1860”. За периода 2000-2001 г. е директор на Драматичен театър “Гео Милев”.

Има над 80 роли в куклени и драматични спектакли, шоу програми, концерти, авторски радио и телевизионни предавания, в които се е изявявал като актьор, сценарист и режисьор. Участвал е в 8 български игрални и документални филма и в четири български сериала.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top