Премиерът инспектира изненадващо ремонта на АМ “Тракия“ в Старозагорско

Строителните дейности, които в момента се извършват на АМ "Тракия"  са част поетапния ремонт на компрометирано 40-километрово трасе на магистралата между Стара Загора и Чирпан.  По трасето на магистрала „Тракия“ се възстановява конструкцията на пътя, извършва се стабилизиране на основата, подмяна на асфалтовата настилка, реновират се 9 големи съоръжения, подобрява се отводняването и се прави ландшафтно оформление, това съобщи по време на инспекция премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че на участъкa ще се монтира най-висок клас мантинела между двете платна, която би възпрепятствала навлизане и на тежкотоварни превозни средства в насрещното платно. Тези инвестиции в пътна безопасност са изключително важни за сигурността на пътуващите. Ремонтът на магистралата е от голямо значение за подобряване на транспортната свързаност в България. Строителните дейности в този участък следва да приключат до края на месец март 2021.

Борисов обясни,че "52-километровия участък на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, който беше гордостта на "Тройната коалиция", премиера Станишев и регионалния му министър Гагаузов. Оставиха си ръцете на пътя, който сега е тежко компрометиран. Само между връзката с АМ "Марица" и Чирпан се предвиждат ремонти на цели 9 големи пътни съоръжения. На практика сега строим чисто нова магистрала", добави още той./ източник в. Труд.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top