Старозагорски преподаватели обновяват училището си

И в условията на извънредната епидемична обстановка работата на учителите от СУ „Христо Смирненски“ в Стара Загора не стихва. Мотивирани да посрещнат своите ученици в обновена училищна среда, преподавателите преди обед работят с тях от разстояние в електронна среда, а в следобедните часове преобразяват с много желание, въображение и ентусиазъм училищните кабинети и коридори.

Дейностите по подобряване на материалната база започват още преди коледните празници и продължават досега. С подкрепата на училищното ръководството, убедени във възпитателното въздействие на заобикалящата среда, учителите превръщат училището в едно привлекателно – светло и цветно място за учение и труд.

СУ „Христо Смирненски“ има дългогодишна история. На 16 септември 1963 г., в кв. "Лозенец", отваря врати ново начално училище със 17 паралелки. В местния вестник "Септември", в бр. 109 от 16.09.1963 г., е поместена статия със заглавие "Завършено е още едно училище в Старозагорския квартал "Лозенец".

През учебната 1965/1966 училището става основно. Започва организиран училищен живот: парно отопление, павилион за закуски, основан е битов хор и танцов състав, стол за хранене на ученици, а в периода август-декември 1965 г. е направена пристройка с голяма спортна зала.
През учебната 1983/1984 година VIII основно училище прераства в Единно средно политехническо училище (ЕСПУ).
През 1988 г. - за активна учебно-възпитателна работа и по случай 25 години от основаването си, ЕСПУ "Христо Смирненски"  е отличено с орден "Кирил и Методий" II степен. Две години по- късно училището прераства в СУ, през годините се разширява и обновява.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top