Старозагорската опера започва 2021 година със спектакъла “Джазопекция“

Държавна опера-Стара Загора започва своята нова творческа година с оптимизъм и вяра да успее да реализира отложените през извънредната 2020 премиери, спектакли, концерти, да осъществи своите международни творчески проекти и емблематични за театъра инициативи. 2021 година е посветена на 50-та годишнина от построяването на сградата на Операта и ще бъде ознаменувана с поредица от специални събития. В програмата на театъра постепенно се завръщат големите класически заглавия, обръща се специално внимание на камерните форми и атрактивни солистични концерти.

Дейността на театъра е изцяло съобразена с противоепидемичните мерки, които касаят равнопоставено грижата за здравето на артистите и публиката.

Първото събитие в програмата на Държавна опера-Стара Загора е планирано за 29 януари, от 19.00 часа – ще бъде представен интерактивния концерт-спектакъл "Джазопекция", който вече в продължение на пет сезона неизменно присъства в афиша на театъра. През 2017 година Старозагорската опера гостува с"Джазопекция" с голям успех и във Виена. Концертът е по идея, сценарий и режисура на Славчо Николов в тандем с диригента Димитър Косев. Талантливите артисти поднасят музиката на Клод Боллинг в оригинална комбинация с
мултимедийни прожекции, базирани на кадри и теми от филма „Baraka“. Сюитата за флейта и джаз трио на Клод Боллинг ще прозвучи в изпълнение на Кейко Танака- флейта, Димитър Косев-пиано, Станислав Георгиев- контрабас, Атанас Георгиев – ударни, мултимедията е на Пламен Асенов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top