Над 1150 пациенти с COVID-19 са били лекувани в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

През 2020 г. за лечение на пациенти с диагностициран COVID-19 в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“  бяха разкрити общо 151 легла. Като при необходимост лечебното заведениеможе да увеличи капацитета си до 260 легла. През изтеклите месеци в борбата със заразата от коронавирус се включиха общо 246 медицински лица, в т.ч. лекари, медицински специалисти и обслужващ персонал.

До момента през лечебното заведение са преминали над 1150 пациента с тази диагноза, като над 80% от тях бяха на активна кислородна терапия. Най-възрастният пациент е жена на възраст от 86 години. Спасени са стотици човешки животи, а починали до момента са 190 души.

За борба срещу COVID-19 болницата е получила дарения за над 300 000 лева. Ръководството на Университетска болница изразява своите благодарности към всички фирми и хора, проявили съпричастност, както и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с чието съдействие са бяха доставени в лечебното заведение животоспасяващи апарати. Припомняме, че неотдавна той лично връчи анестезиологичен апарат на стойност 60 000 лева, който е закупен от целевата дарителска сметка на Община Стара Загора след решение на Общинския съвет.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top