Училище в Стара Загора минава на ротационно обучение заради ръст на заболелите

Учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия   „Лубор Байер“  в Стара Загора минават от днес до 18 декември на ротационно обучение. Тази седмица присъствено ще се обучават учениците от 9-ти и 10-ти клас , а тези от 11-ти и 12-ти клас ще учат електронно. През следващата седмица ще бъде обратно, така класовете ще се редуват за присъствено и онлайн обучение, уточняват от ръководството.

Избрахме този принцип на обучение заради ръста на отсъстващите ученици и преподаватели през последната седмица, съобщи директорът на училището инж. Георги Славов.

Тази организация на обучение ще приложим до 18 декември, тъй като такава възможност дава заповедта на министъра на образованието, казва инж.Славов. Ръководството се надява, че ротационния принцип на обучение ще даде възможност в края на месец декември всички ученици и учители да бъдат в час и да проведат присъствено класните си работи.

Ротационният принцип на обучение е избран на заседание на педагогическия съвет на училището. Цифрите показват, че през последната седмица постепенно се увеличава броя на отсъстващите учители и ученици в гимназията. В ПГСАГ „ Лубор Байер“ има 2 параллеки в карантина заради разболели се от К-19 ученици, както и 14 карантинирани от РЗИ.

През последния ден на изминалата седмица отсъстващите учители са общо 11 или това, на практика са 19% от преподавателския екип. В Професионалното училище по строителство, архитектура и геодезия учат 670 ученици в 27 паралелки.
Припомняме, че от началото на миналата седмица още едно училище в Стара Загора отчете висок процент на заболеваемост. ГПЧЕ „Ромен Ролан“в Стара Загора премина на онлайн обучение до 27 ноември заради ръст на заболелите ученици и учители. Онлайн в езиковата гимназия се обучават там 1077 ученици в 42 паралелки./източник: Дивидент

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top