20 септември 2021

Старозагорската опера ще е част от„Нощта на театрите”

На 21 ноември (събота) от 11.00 часа Държавна опера-Стара Загора ще се включи в програмата на осмото издание на „Нощта на театрите” с извънредно предаване на живо от залата на театъра. Специален гост на онлайн предаването на Старозагорската опера „Зад кулисите” ще бъде звездата на Метрополитън опера баритонът Желко Лучич, който идва за първи път в България по покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов. Именитият певец ще гостува в премиерата на операта „Бал с маски” от Джузепе Верди, с която ще се открие официално на 27 ноември, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера 51-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство под мотото „Фестивал на надеждата”.

Желко Лучич продължава да печели признание за своите изпълнения в драматичния баритонов репертоар във водещите световни оперни театри . В продължение на над 15 години името му се чете постоянно в афишите на Метрополитън опера, Кралската опера в Лондон, Миланската скала, Виенската Щатсопер, операта в Сан Франциско, Френската национална опера „Бастилията”. Авторитетната световна музикална критика го определя като един от най- прочутите вердиеви баритони днес.
Старозагорската опера в „Нощта на театрите”

За трета поредна година Държавна опера-Стара Загора участва в „Нощта на театрите” с представянето на световни оперни артисти. Тази година – оперният ас Желко Лучич приема заедно със Старозагорската опера да бъде част от уникалната платформа на „Нощта на театрите” – „едно място, което ни събира”, защото, както споделят организаторите, „изкуството запълва празнините”!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top