Представят стихосбирката „Безвремия” на Искра Енева в Стара Загора

На 22 октомври 2020 г. (четвъртък) от 18:00 часа в залата на  първи етаж в Регионална библиотека "Захарий Княжески" ще бъде представена стихосбирката „Безвремия” на Искра Енева.

Искра Енева Георгиева е родена през 1973 г. в гр. Раднево. Магистър е по „Публична администрация” и „Медии и пиар комуникации”. Работила е като директор на Общински център за култура „Нончо Воденичаров” - Раднево, в момента е експерт „Вътрешна информация и комуникации” в „Мини Марица-изток” ЕАД.

Носител е на наградите „Магда Петканова” и „Раднево” за високи художествени резултати в областта на изкуството и културата и за значителен принос за духовното развитие на Раднево и Общината.

Спектакли по нейни сценарии са поставяни в Кралския театър – Варшава, Зала № 1 на Националния дворец на културата, Държавна опера – Стара Загора, ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Културен дом – Сливен; организатор, сценарист и водещ на много фолклорни празници и концерти в София, Копривщица, Раднево, Павел баня. 

Искра Енева Георгиева е автор на 7 стихосбирки („Човешко е”, „Като знак от небето”, „Като бриз от морето”, „Ще говоря с очи”, „Моят град на светлината”, „Безкрайна реалност” и „Безвремия”) и текстове на десетки песни, изпълнени от утвърдени български фолклорни и поп изпълнители.

През 2013 г. е удостоена с диплом за отлично представяне на X Международен фестивал на театъра и литературата в Румъния, а през 2016 г. печели награда на франкофоните в Международния конкурс „Европоезия”, Франция.
Искра Енева Георгиева е член на Съюза на българските писатели и Дружеството на писателите – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top