Наградиха старозагорска ученичка за есе на тема “Моите граждански права и отговорности“

Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова награди победителя в организирания от институцията конкурс за есе на тема: "Моите граждански права и отговорности“. Възпитаничката на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора- Елена Станчева от VIII „а“ клас от  бе отличена за най-оригинално есе. Тя бе удостоена с Грамота и награда - литература по Гражданско образование, осигурена от Фондация „Миню Балкански“. Конкурсът премина при интерес от младежи от училищата в Община Стара Загора. Изпратени бяха и есета от  София и Лом.

Комисията в състав Надежда Чакърова – омбудсман Стара Загора, Председателят на Националната мрежа на местните омбудсмани Иван Капралов и Георги Туртуриков - историк и юрист, е подготвила и грамоти за всички участници.

Есето на победителя ще бъде популяризирано към младежки структури, както и към мрежата на Младите омбудсмани в България, с цел по-добро познаване на правата им в съвременното гражданско общество.

Инициативата е продължение на реализираните срещи и дискусии с млади хора в дейността на обществения посредник за повишаване на правната култура.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top