Осъдиха на една година без книжка 33-годишен мъж, шофирал след употреба на метамфетамин

Подсъдимият А. А. получи наказание от шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от три години, след като Районен съд – Стара Загора одобри споразумението, постигнато в проведеното разпоредително заседание, между него, защитника му и прокуратурата. Съдът го лиши от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

Пред съдебния състав подсъдимият се призна за виновен в това, че на 19.04.2019 г. в Стара Загора управлявал лек автомобил след употреба на наркотично вещество - метамфетамин, установено по надлежния ред с протокол за извършена токсикохимична експертиза.

На въпросната дата подсъдимият бил спрян за проверка от полицейските служители, при която те се усъмнили,че проверяваното лице е употребило наркотични вещества. Мъжът бил отведен в Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Стара Загора, където го тествали за наркотични и упойващи вещества с техническо средство „Дръг Тест“.

Резултатът отчел положителна проба за употреба на наркотично вещество. Органите на властта иззели свидетелството му за управление на МПС, както и регистрационните табели на управлявания от него автомобил. В издадения талон за изследване А. А. саморъчно отразил, че не приема показанията на техническото средство. Екземпляр от талона за изследване бил връчен на подсъдимия, с който го уведомили, че трябва да се яви в Спешно отделение при УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ Стара Загора за медицинско изследване, което той сторил. От заключението на назначената в хода на разследването токсикохимична експертиза се установило наличие на метаамфитамин в организма на 33- годишния мъж.

Подсъдимият, декларира пред съда, че разбира обвинението, доброволно е подписал споразумението и неговите последици и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top