Осъдиха на 2,4 години крадла задигнала пари и телефон

Районен съд – Стара Загора присъди наказание „лишаване от свобода“ в размер на две години и четири месеца при първоначален „строг“ режим на 40-годишната А. А. от Шумен, която е многократно осъждана.

Съдът произнесе присъда, с която призна подсъдимата А. А. за виновна в това, че на 22 март т.г. в град Стара Загора отнела чужди движими вещи - мобилен телефон, портфейл, калъф за мобилен телефон и 90,00 лева, всичко на обща стойност 765,00 лева, от владението на собственичката им, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребила за това сила.

На инкриминираната дата подсъдимата стояла пред хранителен магазин, находящ се в Стара Загора, и наблюдавала излизащите от него хора. Пострадалата, като клиент на магазина, го напуснала и тръгнала към дома си, натоварена с покупки в торби. Жената вървяла бавно, следвана в гръб от подсъдимата. Непосредствено пред входа на блока, в който живее пострадалата, подсъдимата силно издърпала портфейла със съдържащите се в него мобилен телефон и вещи и избягала в неизвестна посока.

Наказателното производство срещу подсъдимата премина по реда Глава XXVII от НПК - съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание беше намалено с една трета.

Съдът приложи процедурата, след като подсъдимата призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top