Оставиха за постояно в ареста 50-годишен задигнал златни накити

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г., на 50 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 11.09.2020 г., в град Стара Загора, отнел чужди движими вещи - златни накити, от владението на пострадалата жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1, от Наказателния кодекс,

както и за това, че на 11.09.2020 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи - 3 чифта мъжки маратонки, от владението на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1, от Наказателния кодекс.

Обвиняемият познавал пострадалите – брат и сестра, които живеели в общо жилище в гр. Стара Загора. На 11.09.2020 г., вечерта, той отишъл до дома им.  Г.Г. помолил да му дадат пари назаем. Пострадалата му дала исканата сума, но той не си тръгнал, а започнал да претърсва жилището.  Жената се опитала до го спре, но Г.Г. започнал да ѝ нанася удари. Пострадалият се притекъл на помощ, но и на него били нанесени множество удари от Г.Г. Обвиняемият успял да намери златните накити на пострадалата и ги взел, като при излизане от дома отнел и три чифта маратонки, собственост на брат й. Близък на пострадалите подал сигнал в полицията и няколко дни след това Г.Г. бил установен и задържан.

Взетата спрямо Г.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top