Старозагорски лекари спасиха живота на пациент, пострадал тежко при трудова злополука

Лекари от Университетската болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора спасиха живота на пациент с голяма кръвозагуба, получена в резултат на трудова злополука, съобщиха от здравното заведение. Пострадалият е мъж на 32 години, който поставял дограма. По време на работа се чупи стъкло, което се забива дълбоко в областта на шията му и стига до гръдния кош. Тампониран е в болницата в Казанлък, след което е транспортиран в Университетската болница в Стара Загора, където е опериран по спешност.

Мъжът е загубил около 4 литра кръв, в резултат на прекъсване на вътрешна югуларна вена, което е животозастрашаващо. В следствие на инцидентът пациентът  е получил разкъсвания и на меки тъкани, уточнява проф. д-р Таньо Кавръков, завеждащ Клиниката по съдова хирургия в лечебното заведение. Той допълва, че е зашиването на разкъсаната вена е спасило живота на пострадалия. Пациентът се възстановява бързо и скоро ще бъде изписан от болницата.

В екипа, извършил животоспасяващата операция, са участвали още д-р Христо Запрянов, специализантът д-р Лефтер Насто, д-р Даниел Вълчев, д-р Николай Колев и анестезиолозите д-р Петко Михайлов и д-р Тинка Расолкова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top