27 септември 2020

83-годишна пешеходка почина след катастрофа в Стара Загора

83-годишна пешеходка почина след пътен инцидент в Стара Загора. В последния работен ден на миналата седмица около 09:20 часа на ул."Поп Минчо Кънчев" в областния град,  при движение на заден ход лек автомобил "Ауди", управялван от 35-годишния водач е бил предизвикан пътен инцидент. Атомобилът  е блъснал движеща се по пътното платно 83-годишна пешеходка. В следствие на настъпилото ПТП жената е получила политравма, откарана е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, където по-късно е починала.

Водачът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. В ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

От МВР съобщават за още една катастрофа с пострадал пешеходец.В съшия ден на паркинг северно от платното за движение на бул. "Славянски" на заден ход се е движил товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 23- годишен мъж, при което същият блъснал 76-годишна пешеходка, която се намирала зад автомобила. В следствие на настъпилото ПТП жената е получила фрактура на лявата ръка. Обслужена е в ЦСМП - Стара Загора и освободена, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. В ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top