Код оранжев за опасно горещо време днес в Старозагорско

Оранжев код за опасно високи температури е обявен за областите Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Хасково, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология, а за днес е в сила предупреждение в жълто за "потенциално опасно време" заради високи температури за цялата страна.

Според прогнозата за днес максималните температури в повече райони ще са между 34° и 39°, а утре между 35° и 40°. На 31 юли се очаква да се появи слаб северозападен вятър, а привечер облачността да се увеличи и до полунощ на "изолирани места" в Северна и Западна България да превали и прегърми.

"Излагането на откритите части на тялото на преките слънчеви лъчи може за кратко време да предизвика изгаряния, а високата температура да предизвика термичен шок", напомнят от Българския червен кръст (БЧК), като пишат и, че най застрашени са малките деца, възрастните хора, пациентите със сърдечни болести и хората с по-светла кожа.

От БЧК съветват в горещите дни да се пият най-малко по 2 л. вода или айран, а газираните напитки, както и напитките, които съдържат алкохол или кофеин не са препоръчителни.

Коментирай!

#1
БАЦО - 2020-08-01 16:51:54

АБЕ ХОРАТА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ БЛОКАДАТА ,ВИЕ -ТОПЛО Е ,АМИ ЛЯТО Е ЗАТОВА Е ТОПЛО....ДА ВА...

Още новини

Scroll To Top