Вандали потрошиха дюза на шадравана в парк „Пети октомври“

Поредна вандалска проява в Стара Загора беше установена от служители на звено „Озеленяване и комунални дейности“. Посегателството е извършено върху прочутия о миналото и любим на старозагорци шадраван с фонтаните в централния градски парк „Пети октомври“.

„Наранена е хироизолация и е счупена дюза, част от системата за работа на водното съоръжение. Вече се извършва ремонт и подмяна на повредените и наранени части. Веднага след приключване на дейностите по отстраняване на неизправностите, водната атракция ще
бъде почистена и въведена в експлоатация.  През горещите летни дни фонтаните разпръскват свежест и носят приятни емоции на жителите и гостите на града. Мястото е любимо на малки и големи, за игра, отмора и приятни срещи.

Ежедневно общинските служители се натъкват на примери на вандалски прояви към публичното имущество. Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пазят и да проявяват нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния Гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.

Коментирай!

#1
От Артилерийски - 2020-07-06 10:14:56

Добре. Минават през парка група среднощни безделници, дето нито учат, нито работят. Ритат кошчетата за десетина минути и изчезват.Докато приемат сигнала и дойде патрулката, вече ги няма.Никой не знае охраната какви функции изпълнява, освен присъствие в помещението на входа.Нямали право да правят забележки. Тогава какво пазят - обществения ред, имуществото в парка, или само работните си места.

Още новини

Scroll To Top