Под карантина са деца от Детска градина №66 в Стара Загора

Вчера в подготвителна група А от детска градина № 66 в Стара Загора е наложена карантина за 14 дни, поради установен положителен резултат за COVID-19 на възпитател от същата група. Възпитателката е карантинирана и изследвана за COVID-19 на 23.06.2020 г., като контактна на сина си.

В тази връзка РЗИ - Стара Загора извърши проверка на детското заведение за спазване на противоепидемичния режим, препоръча крайна дезинфекция и карантинира всички деца и персонала от съответната група. Взети са проби за вирусологично изследване. Контактните се наблюдават от личните лекари и при поява на оплаквания задължително ще се консултират с инфекционист. Към момента всички са без оплаквания.

Възпитателката с положителна проба за коронавирус също е без клинична картина и оплаквания. Тя ще бъде допусната на работа след изтичане на карантината и отрицателен резултат от вирусологично изследване.Вчера стана ясно, че пробата на учителката в детската градина е положителна. Веднага извикахме родителите на децата, които дадоха съгласие и направихме тестове, информира зам.-кметът Иванка Сотирова.

Резултатите от пробите на малчуганите и персонала се очаква да станат ясни този следобед.

В градината е направена пълна дезинфекция.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top