Осъдиха търговец, продавал без разрешение защитени търговски марки

Районен съд – Стара Загора присъди наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което отложи с изпитателен срок от три години, както и наказание „глоба“ в размер на 500 лева, на 67-годишния Л. Т. от Стара Загора. Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че на 03.10.2018 г. в Стара Загора, в магазин, в качеството си на управител и едноличен собственик на капитала на дружество с ограничена отговорност, без съгласието на притежателите на изключителните права, използвал в търговската си дейност, марки обекти на тези
изключителни права, като предлагал за продажба в магазина и съхранявал, с цел продажба, в склад на магазина стоки - дрехи с изписани на тях надписи и поставено лого на марките “NIKE”,“ADIDAS”, “BOSS”, “DSQUARED”, “MOSCHINO”, “GUCCI”, “MONCLER”, “Philipp Plein”, “ARMANI”, “LACOSTE”, “DOLCE " GABBANA”, “Calvin Klein”, “POLO” и “GUESS”, всичко на обща стойност 33694, 88 лева.

Наказателното производство срещу Л. Т. премина по реда Глава XXVII от НПК - съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top