18 септември 2020

Какво Не Знаете за Изблиците на Псориазис, А Е Повече от Важно?

Какво Не Знаете за Изблиците на Псориазис, А Е Повече от Важно?

Псориазисът е дегенеративно заболяване, което е свързано с нервната система и с кожата. Свърва се с появата на плаки по повърхността на дермата, които могат да бъдат повече от неприятни. Те не просто издават състоянието на околните, ако са по видимата част на лицето или ръцете. Свързани са с болезнено парене или сърбеж. Както и с непрестанно своеобразно „лющене“ на мъртвите клетки. Счита се, че всеки 5-ти страда от него.

Медицината, към настоящия момент, не може да предложи решение на проблема. Заболяването си остава хронично, като има и периоди на ремисия, в които то не се манифестира по никакви видими признаци. Обикновено се проявява при наличие на нервно или емоционално напрежение.

За щастие, пазарът вече предлага и много натурални средства за справяне с псориатичните изблици. Но знаем ли всичко за псориазиса? Категорично не, макар и той да спада към сравнително добре изследваните дерматологични проблеми. Знае се, че вероятността за генетичното му предаване по пряк път или през поколение е огромна. Еднакво се развива при мъже и жени. Симптомите обикновено възникват между 15- и 35-годишна възраст.

По-долу сме подбрали още любопитни факти за псориатичните изблици. Прочетете статията докрай. Така ще научите и няколко бързи съвета за справяне с псориатичните изблици, които може и да не са ви били известни досега.

Какво Причинява Псориатичните Изблици?

Псориазисът е автоимунно заболяване, което се проявява по повърхността на кожата. Подобно е на херпеса, въпреки че досега няма конкретни данни, посочващи, че може да бъде заразно. То е и почти толкова често срещано. Засяга 1 от всеки 5-ти. Въпреки, че манифестацията му е дермална, псориазисът всъщност е проблем в дейността на имунната система. Той идва се предизвиква от дегенеративни промени в Т-клетките на организма. Те са разновидност на белите кръвни телца. Тяхното предназначение е да предпазват тялото от инфекция и болести. Но, при псориазиса, те погрешно стават активни и започват други имунни реакции, които водят до активиране на заболяването. При прекомерно суха дерма, винаги можете да приложите и натурално средство за нейната правилна хидратация и ревитализация.

Симптомите на псориазиса са следните:

 Сърбящи и подобни на "люспи" плаки, състоящи се от удебелена кожа;
 Сухи и напукани петна по дермата, които кървят;
 Изкривяване на ноктите;
 Сковани и подути стави.

Причините за псориатичните изблици пък често са сочени за следните:

 Прием на определени алергени – млечни изделия, цитрусови плодове;
 Честа консумация на алкохол;
 Прекомерно излагане на слънцето;
 Студен и сух климат;
 Стрес;
 Наднормено тегло;
 Тютюнопушене;
 Повърхностни и механични наранявания по кожата;
 Инфекции;
 Вирусни заболявания.

А ето и как да успокоите изблиците на псориазис с продукти от дома и бита:

Прилагайте Кремове с Чист Екстракт от Алое Вера

Според някои научни изследвания, алое вера помага за намаляване на зачервяването и лющенето, свързани с псориазис. Потърсете кремове, съдържащи поне 0,5% алое. Чистия екстракт в гелообразна форма също може да помогне. Препоръчително е той да се прилага върху кожата до три пъти на ден. Не забравяйте, че винаги можете да разчитате и на натурален крем за рехидратация на изсушена от псориазиса кожа, като Psoridex.

Масажирането на Участъците с Ябълков Оцет Също Помага!

Ябълковият оцет също може да се използва, като ефективно средство за облекчаване на сърбежа по скалпа от псориазис. Заредете се с органичен ябълков оцет, предлаган в повечето хранителни магазини. Напоете с малка част от него памучен тампон и го прилагайте върху скалпа си няколко пъти седмично. Разреждането на оцета с вода в съотношение едно към едно може да помогне, ако имате постоянно усещане за парене. Освен това, изплакването на кожата, след като разтворът изсъхне, може да помогне за предотвратяване на последващо дразнене. Избягвайте да го използвате, обаче, ако имате открити рани или ако кожата ви е напукана или кърви.

Не Оставяйте Псориазисът Да Контролира Живота Ви!

Псориазисът е крайно неприятно дегенеративно заболяване. Старайте се да намалите ежедневното количество стрес, за да успокоите неговите изблици. Не се поддавайте на напрежението, ако искате да се справите с него. Радвайте се на живота повече и се хранете здравословно, избягвайки богатите на мазнини храни

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top