22 септември 2023

Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране правят в Стара Загора

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя, Център за подкрепа за личностно развитие – Кариерно ориентиране, организират VIII- ма Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2020.

Традиционно събитието се провежда в края на месец април на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса.

Тази година, в условията на Извънредно положение, организаторите предлагат Виртуална областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - 2020 г. Училищата в областта ще участват с кратки видеа, с които ще представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 година.

От своя страна предприятията и фирмите в региона също ще участват с видеа, в които представят дейност на фирмата, основни специалности на работещите във фирмата, партньорска професионална гимназия (гимназия, произвеждащи основните кадри за фирмата) и др.

Целта е да се помогне за информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда. Видеата ще бъдат поставени на фейсбук страницата „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“ - https://bit.ly/3ajxVfi на 4 май 2020 г.

Те ще бъдат предоставени на ръководствата на училищата в Областта за разпространение сред учениците.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top