Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на карантина от 43-годишен мъж

На 4 април 2020 г., 43-годишен мъж, който работел във фирма за международни превози като шофьор, се е завърнал в Република България, от зона с разпространение на COVID - 19, при което на ГКПП – Видин му било издаденото предписание за поставяне под карантина за времето от 4.04.2020 г. до 18.04.2020 г. В съпътстващия предписанието формуляр за събиране на данни от пристигащи пътници, от зони с разпространение на COVID-19, мъжът декларирал, че ще се намира на адрес в гр. Стара Загора. Въпреки декларираното и разяснените му задължения, на 14.04.2020 г., той напуснал адреса, на който е следвало да търпи мерките от наложената карантината, като решил да отиде до търговски обект, но бил забелязан от съсед, който подал сигнал в ОД на МВР – Стара Загора.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Коментирай!

#1
Пив - 2020-04-21 21:24:03

Какво човекът да не излезе да си напазари ли? Може би трябва да стои вкъщи и да умира от глад, спазвайки карантината! Отново се убеждавам, че това не е нормална страна и малко останаха стойностните хора. За неспазване на карантина- 5 години и 10 000 лв. глоба, а за убийство- под гаранция... Срамота!!! А за съседчето- за огромно съжаление дребни душици винаги е имало и продължава да има.

Още новини

Scroll To Top