Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителна карантина от 23-годишна жена

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителна карантина от 23-годишна жена.

Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение –  Раднево наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина – престъпление по чл.355 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17 март 2020 г.,  23-годишна жена влязла на територията на Република България, през ГКПП - Видин – Дунав мост, с лек автомобил, марка „Фолксваген“, с кърджалийска регистрация, при което тя декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село в община Раднево, обл. Стара Загора.  При извършената проверка от полицейски екипи на РУ на МВР – Раднево на посочения адрес, на 18.03.2020 г. и на 19.03.2020 г., жената не била намерена. Майка ѝ обяснила, че до момента тя не се е прибирала в селото, както е посочила в декларацията си. Полицейските екипи извършили проверка и на постоянния адрес на жената, в друго село в общината, но било установено, че и там не е пребивавала.

След извършената проверка писмените материали били докладвани в Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Раднево. Образувано е досъдебното производство за неспазването на карантината, което е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top