Започнаха репетициите за премиерата на бляскатавата опера “Бал с маски“ на старозагорската опера

Започнаха активните репетиции за предстоящата премиера на Държавна опера-Стара Загора. На 27 март от 19 часа ще бъде поставена първата бляскава оперна премиера на Държавна опера- Стара Загора за 2020 г. в този 95ти от историята на Операта сезон. Режисьор на „Бал с маски“ от Дж.Верди е Славчо Николов, диригент Ивайло Кринчев, сценограф и художник костюми Каталин Йонеску-Арборе /Румъния/, пластика Ромина Славова, концертмайстор Румен Какамъков, хормайстор Младен Станев.

В главните роли на 27 март ще видите блестящи солисти от нашите и световните сцени: Камен Чанев, Таня Иванова-гост, Александър Крунев, Емилия Иванова, Даниела Дякова и др., хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

Убийството на Шведския крал Густав ІІІ по време на бал през 1792 е историческо събитие, което служи за сюжет на драматични и оперни творби. Операта „Густав ІІІ” или „Бал с маски” на Д.Ф.Обер написана по едноименната пиеса от Е.Скриб е сред известните произведения на тази тема. Драмата на Скриб и либретото по нейни мотиви, служат за сюжетна основа на операта на Верди.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top