Старозагорски ученици с розови фланелки казват “Не на тормоза в училище“

Всяка година последната сряда на месец февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Днес Сдружение “Самаряни” ще отбележи “Деня на розовата фланелка” за пета поредна година под мотото: "Разни думи... на пух и прах". Идеята на кампанията е деца и млади хора символично да направят на пух и прах думи и дела, които си позволяваме да използваме когато сме ядосани, гневни или раздразнени и да открием онези думи, които биха ни помогнали в такива ситуации. Затова днес, екипът на Кризисен център "Самарянска къща" към Сдружение "Самаряни" за втори път ще посети учениците от ОУ "Самара", където преди седмица се срещна с желаещи да бъдат посланици на ненасилие в училище, и които на 26. 02. ще предадат своите послания на съучениците, предизвиквайки ги да говорят и търсят отговори на ситуации на училищен тормоз, в които са въвлечени - на които стават свидетели или преки участници.

"Станете и вие част от кампанията! Носете розово, снимайте се и споделете снимките си в социалните мрежи с #ДенНаРозоватаФланелка!", призовават организаторите.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top