Оставиха в ареста многократно осъждан 41-годишен мъж за кражба от офис на куриерска фирма

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Е., на 41 г., привлечен като обвиняем за това, че на 01.02.2020 г., в гр. Стара Загора, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – два преносими компютъра и два таблета, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена в условията на повторност - престъпление по чл.195, ал.1  вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 28 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 1 февруари 2020 г., обвиняемият М.Е. бил в кв. „Индустриален“ в гр. Стара Загора. В себе си носел торба от плат, пълна с метални части. Около 17 часа той отишъл до офис на куриерска фирма, като хвърлил по витринното стъкло чантата с металните части. То се счупило. През образувания отвор, М.Е. влязъл в помещението и взел два служебни преносими компютъра  и два таблета. 

Обвиняемият М.Е. е осъждан за умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 1 февруари 2020 г. е извършено в условията на повторност, като през ноември .2019 г. той е бил освободен от затвора, поради изтърпяване на предходно наказание. Взетата спрямо М.Е. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top