Задържаха мъж, извършил две кражби за седмица

Вчера по обяд  във Второ РУ - Стара Загора се е явил 50-годишен мъж от  Стара Загора, който обяснил, че е установил липсващи камери за видеонаблюдение от фасадата на стопанисвана от него сграда, намираща се в областния град. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ - Стара Загора по чл.194, ал.1 от НК. В резултат на извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието - 41-годишен мъж от Стара Загора.

Установено е , че същият е извършител и на друга взломна кражба, отразена в бюлетин 33/02.02.2020г. при която са отнети два преносими компютъра и два таблета. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

В бюлетин № 43/12.02.2020 г. е отразена кражба от дома 42-годишна жена от с. Хрищени, общ. Ст. Загора, на мобилен телефон, собственост на малолетния и внук. От проведените оперативно-изидрвателни мероприятия от служители от Първо РУ – Стара Загора е установено, че извършител на деянието е 41-годишен мъж от с. Плоска Могила, общ. Ст. Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top