22 септември 2021

Сериозен спад на заболелите от остри респираторни заболявания в Старозагорско

182 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани в Старозагорско през изминалата шеста седмица на 2020 година, при 358 за предходните седем дни. Заболеваемостта е 139,90 на 10 000, отчитат от Здравната инспекция в областния град.

От РЗИ-Стара Загора информират още, че в седмицата от 3 до 9 февруари 2020, са регистрирани 38 случая на заразни заболявания, при 58 за предходната седмица.

Нови двадесет и три случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора, Раднево, Чирпан и селата Еленино и Братя Даскалови  От скарлатина са заболели двама старозагорци. Здравните власти информират за по един случай на заболял от Туберкулоза в областния град.

Статистиката сочи трима заболелии от Ротавирусен гастроентероколит в Павел баня, село Братя Кунчеви и село Енина. По категория случаите са класифицирани като потвърдени.Сред заболелите са и девет случая на хора със симптоми на Вирусен хепатит – 9 случая от Стара Загора, Гълъбово, село Братя Кунчеви, село Обручище, село Долно Ново село, селоДолно Изворово и селоТърничене. По категория случаите са класифицирани като вероятни.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top