Стара Загора е на Първо място в проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа

В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс за преки чуждестранни инвестиции – Стара Загора отново е класирана на 1-во място в престижната класация – Стара Загора излиза начело в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Стара Загора заема за втори път тази позиция; първият път е в класацията 2018/19.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В проучаването Стара Загора беше представена от екипа на АРИР – Стара Загора. Събраната информация е за 505 локации, за сравнение в изданието 2018/19 те бяха 489. Градовете този път са 319; регионите 148; 38 местни производствени консорциума. Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда. Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 10 март 2020, както всяка година, в Кан, Франция. Обичайно церемонията събира над 80 участници от различни държави – кметове, инвеститори, агенции за инвестиции/развитие.

Очаква се да има представители на Стара Загора, които да използват и възможността за контакти промотиране на инвестиционния потенциал в града и региона.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top